Koukussa, ei auta mikään :)

Olen 38-vuotias kaheli Turun nurkilta. Kaheliudella tarkoitan osin maanläheisempää otetta elämään, osin käsitöitäni, osin vapaaehtoistöitäni. Ja sitä, etten suostu rutistumaan mihinkään valmiiseen muottiin.

14 -vuotiaana sanoin äidilleni, että opettaa minut virkkaamaan. Sain käteeni Kauneimmat Käsityöt -lehden Virkkaa kotiin -lärpäkkeen vuodelta 1983 ja homma oli valmis, olin koukussa. Virkattu on lähes mitä hyvänsä, pöytäliinoista hameisiin, laukkuihin ja huiveihin.

Kymmenen viime vuoden aikana olen lisännyt repertuaariini ristipistotyöt, kirjailut, neulomisen, ompelun ja uusimpana koukkuamisen. Pari vuotta myöhemmin voin ylpeästi kertoa harjoittelleeni myös kinnasneulan käyttöä :)

keskiviikko 7. elokuuta 2013

Voi apua..

Ja hulluhan minä olinkin, tai suuruudenhullu. Motivaatio pysyi kadoksissa ja kirjomus on edelleen kesken. Monenmoista on tapahtunut viimeisen blogipostauksen jälkeen, pienenä esimerkkinä muutto lapsen kanssa kaksin, joka jo itsessään aiheutti runsaasti myllerrystä. Koko talvi oli yhtä hullunmyllyä, pojalla koulunvaihto ongelmineen, itsellä talven yli kestänyt koulutusrupeama, joka tarkoitti sitä, että kukkaro huutaa viittä työpäivää viikossa ja kouluun piti laskea 4 työpäivän verran viikossa. Etusivun kissaherrakin metsästää nyt autuaammilla niityillä.

Elämä kyllä hymyileekin, kaiken jälkeen.  Karmivan nelivuotisen periodin jälkeen on elämässäni mies, joka oikeasti ottaa minut sellaisena kuin olen. Kaikkine lankahullutuksineni :) Poika on jälleen oma itsensä, valoisa, vauhdikas, herttainen mamman tissiposki. Yksi parhaista ystävistäni on menossa naimisiin piakkoin ja on aivan ihana nähdä, kuinka nainen oikein loistaa <3

Käsitöitä olen tehnyt mielenterveyteni vuoksi ja nyt niiden tekemisessä on jälleen aitoa iloa. Lisää todistusaineistoa heti, kun saan sitä kuvattua.
Pakkohan se oli opetella a) Magic Loop -tekniikka ja b) tikkuamaan sukat kärjestä alkaen. Itselle siis bambu-sukat.

Mies antoi idean, joka oli PAKKO toteuttaa siltä istumalta, nämä syyhyttivät sormia valmistumiseensa asti. Miehelle toiveensa mukaiset villasukat Villestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti